BOSHLANGʻICH SINFLARDA INKLYUZIV TAʼLIM: TUSHUNCHASI, MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Maxmudova Muborak Azatova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  inklyuziv  ta’limni tashkil etishning nazariy asoslari, amaliy muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Inklyuziv ta’limda pedagogik yondashuvlar, psixologik tayyorgarlik, oila va jamiyatning roli haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba tahlil qilinadi va O‘zbekistonda inklyuziv ta’lim istiqbollari yoritiladi.