O‘SMIRLIK YOSHIDAGI DELIKVENT XULQ MUAMMOSINI O‘RGANISH IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TADQIQOT PREDMETI SIFATIDA - Z.Sh.Alimardonov; B.B.Abduvasiyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA O‘smirlik  yoshidagi  delikvent  xulq  muammosi  zamonaviy  jamiyatda  dolzarb bo‘lib, bu davr shaxsning psixologik va ijtimoiy rivojlanishida muhim o‘zgarishlarni o‘z  ichiga  oladi.  Delikvent  xulq  o‘zida  jamiyatga  zid  bo‘lgan  huquqbuzarliklar, antisosial  xatti-harakatlar  va  shaxslararo  munosabatlarda  ijobiy  qadriyatlarga  zid yo‘nalishlarni aks ettiradi. Ushbu maqolada delinkvent xulqning shakllanishiga ta’sir ko‘rsatuvchi  omillar,  jumladan,  oilaviy  muhit,  o‘quv  muassasalari,  ijtimoiy munosabatlar va individual psixologik xususiyatlar tahlil qilinadi. Tadqiqot predmeti sifatida  o‘smirlik  davridagi  delinkvent  xulqni  o‘rganish  metodologiyasi,  ijtimoiy-psixologik yondashuvlar va korreksiya usullari ko‘rib chiqiladi.