DAVLAT MOLIYAVIY BOSHQARUVIDA RISKLARNI TAHLIL QILISH VA ULARNI KAMAYTIRISH STRATEGIYALARI: SIRDARYO VILOYATI MISOLIDA - Patalov Jahongir Jumabayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  Sirdaryo  viloyati  byudjet  daromadlarini diversifikatsiya  qilishning  samarali  usullarini  tahlil  qiladi.  Tadqiqotda  mahalliy byudjetlarning  markaziy  transfertlarga  haddan  tashqari  bogʻliqligi  muammolari, shuningdek  qishloq  xoʻjaligi,  turizm  va  xususiy  investitsiyalardagi  salohiyatlar oʻrganilgan. Xalqaro tajribalar asosida viloyat uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan boʻlib, ular orasida soliq tizimini isloh qilish, infratuzilmani rivojlantirish va mahalliy hokimiyat qobiliyatini oshirish kabi choralar muhim oʻrin tutadi.