TA’LIM TIZIMIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Muxammadjonov Muslimbek Muxsinjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  ta’lim  jarayoniga  ta’sir  etuvchi  turli  omillar  tahlil  qilingan. Tadqiqot  doirasida  164  nafar  o‘quvchi  ishtirok  etgan  so‘rovnoma  natijalari  tahlil qilinib, asosiy omillar aniqlangan. Jumladan, oilaviy daromad, zamonaviy darsliklar va texnologiyalarning yetishmovchiligi, o‘qituvchilar va o‘quvchilar o‘rtasidagi aloqa, madaniy qadriyatlar, internet va texnologiyalarning ta’siri, shuningdek, chet tillarini bilish darajasi kabi omillar ta’lim sifati va samaradorligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan.  Tadqiqot  natijalari  ta’lim  tizimining  yanada  takomillashtirilishi  uchun ushbu omillarni muvofiqlashtirish zarurligini ko‘rsatadi.