ISTIQLOL DAVRI ADABIYOTINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Sattorova Sabohat Safarali qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Istiqlol davri adabiyoti mustaqillik e’lon qilinishi bilan yangi ruh va g‘oyalar bilan boyib bormoqda.   Bu  davr  adabiyoti  mustaqillik  shukuhi  ruhiyati  va  ma’naviyati  bilan  boyib, yangilanib  bormoqda.  Ushbu  tarixiy  yangilanish  zamonida  adabiyotshunoslik tarixining  tadrijiy  o‘sishi  kuzatildi.  Jumladan,  adabiyotshunoslikning  hikoyachilik, qissachilik,  romonchilik  va  she’riyat  kabi  janriy  turlarida  ham  yangilanish  va o‘zgarishlar davom etmoqda. Har qanday jamiyatda yangilanish va o‘zgarishlar jamiyatning ilg‘or qatlamini ta’sirlantirgani  kabi  mustaqillik  shamoli  ham  ijodkorlar  ruhiyatiga  o‘zgacha  ta’sir qildi.  Qalamkashlarimiz  yangilangan  davrga  ko‘ngil  ko‘zi,  yaratuvchanlik  nuqta’i nazaridan boqish bila birga dunyodagi barcha voqea – hodisalarga sog‘lom nigoh bilan qaray boshladi.