TRАNSFОRMАTSIYА PUNKTIDАGI ENERGIYА ISRОFLАRI VА YUKLАMА АNАLIZI - Bahodirov Sherdor; Topvoldiyev Nodirbek Abdulhamid o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada transformatsiya punktlarida sodir bo‘ladigan energiya isroflari va yuklama analizining ahamiyati, turlari va ularni kamaytirish yo‘llari haqida so‘z yuritiladi.  Transformatorlarning  samaradorligini  oshirish,  energiya  tejash  va tarmoqning ishonchliligini ta’minlash maqsadida energiya yo‘qotishlarini aniqlash va tahlil  qilish  zarurati  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  yuklama  tahlili  yordamida transformatsiya  punktining  ishlash  holati,  yuklama  taqsimoti  va  ortiqcha yuklanishlarning oldini olish usullari muhokama qilinadi.