BOSHLANG’ICH TA’LIMDA EKOLOGIK TARBIYA VA UNING METODIK ASOSLARI - Abdullayeva Madinaxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik ong va  ekologik  madaniyatni  shakllantirishda  bolalar  adabiyotining,  didaktik materiallarning va interfaol metodlarning o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida ekologik tarbiyaning tarbiyaviy, estetik va intellektual ahamiyati chuqur tahlil qilindi. Adabiy matnlar  asosida  o‘quvchilarda  ekologik  tafakkur,  hissiy  sezgirlik,  tabiatga  nisbatan mas’uliyat va ijtimoiy faollik kabi fazilatlar shakllanishi kuzatildi. Mazkur maqolada innovatsion pedagogik yondashuvlar orqali ekologik tarbiyani yanada samarali tashkil etish bo‘yicha metodik tavsiyalar ham berilgan.