INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINING KASBIY NUTQ KOMPETENSIYASI: KOMMUNIKATIV TIZIMLAR, PEDAGOGIK SHAROITLAR VA EPISTEMOLOGIK ASOSLAR - Djabbarova Sitora (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  ingliz  tili  o‘qituvchilarining  kasbiy  nutq kompetensiyasining  mohiyatini,  uni  shakllantirishda  zarur  bo‘lgan  pedagogik  va kommunikativ omillarni, shuningdek, bu kompetensiyaning epistemologik asoslarini yoritishga bag‘ishlangan.  Tadqiqotda til o‘rgatish jarayonida o‘qituvchining bilim, ko‘nikma  va  nutq  faoliyatini  uyg‘unlashtirishga  yo‘naltirilgan  model  va  metodlar ko‘rib  chiqiladi.  Nutq  kompetensiyasi  nafaqat  til  bilimi,  balki  kommunikativ vaziyatlarga moslasha olish, madaniy kontekstni anglay olish va zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalana olish bilan chambarchas bog‘liq.