MIOKARD INFARKTINING SABABLARI, XAVF OMILLARI, KLINIK BELGILARI, TASHXISLASH USULLARI HAMDA ZAMONAVIY DAVOLASH YO‘LLARI - Umarova Oysara Kazimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  miokard  infarktining  sabablari,  xavf  omillari, klinik belgilari, tashxislash usullari hamda zamonaviy davolash yo‘llari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, infarktdan keyingi reabilitatsiya va kasallikning oldini olish  bo‘yicha  profilaktik  choralar  yoritilgan.  Maqola  tibbiyot  yo‘nalishida  tahsil olayotgan  talabalar,  shifokorlar  hamda  yurak  salomatligi  bilan  qiziqadigan  keng kitobxonlar ommasi uchun mo‘ljallangan.