FERTEL YOSHDAGI AYOLLARDA AFTOZ STOMATITNING KECHISHI: SABABLARI, BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI - Navro’zova O’g’iloxon Orzijon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Aftoz  stomatit  —  og'iz  bo'shlig'ining  shilliq  qavatida  yaralar  (aftalar)  paydo bo'lishi  bilan  tavsiflanadigan  yallig'lanishli  kasallikdir.  Bu  holat,  ayniqsa,  fertel yoshdagi ayollarda, ya'ni 18-45 yosh oralig'ida keng tarqalgan. Kasallikning kechishi va davolash usullari yosh, jins va organizmning umumiy holatiga qarab farqlanishi mumkin.