BADIIY NAQQOSHLIK SAN’ATIDA O‘ZIGA XOS KOMPOZITSIYALAR ASOSIDA NAQSH NAMUNALARI YARATISH TEXNOLOGIYASI - Ruziyeva Dilafro‘z Muminovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada badiiy naqqoshlik san’atida o‘ziga xos kompozitsiyalar asosida naqshlar yaratish texnologiyasi tahlil qilinadi. Maqolada, an’anaviy naqsh san’ati va zamonaviy yondashuvlar orasidagi o‘zgarishlar, naqsh yaratish jarayonidagi kreativlik va texnik ko‘nikmalarning o‘rni muhokama qilinadi. Shuningdek, badiiy naqshlarning shakl,  rang,  kompozitsiya  va  stilistik  jihatlari  bo‘yicha  innovatsion  yondashuvlar taqdim etiladi. Naqsh yaratishda ishlatiladigan materiallar va texnikalar ham batafsil ko‘rib chiqiladi, shuningdek, o‘ziga xos uslublarning shakllanishi va ularning san’at asarlarida qanday aks etganligi haqida mulohazalar yuritiladi.