XX MUJADDIDI TOHIR IBN OSHUR - Raximov Abdulbosid (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya (O‘zbekcha) Ushbu maqola Shayx Muhammad Tohir ibn Oshurning hayoti, ilmiy kamoloti va  islom  ilm-fani  rivojidagi  o‘rni  haqida  bayon  qiladi.  U  o‘z  zamonasining  og‘ir siyosiy-iqtisodiy sharoitlarida kamol topib, arab-islam ummatini ma’rifat, tafsir, fiqh, kalom,  balog‘at  kabi  fanlar  orqali  yuksaltirishda  katta  hissa  qo‘shgan.  Ayniqsa, Zaytuna  universitetidagi  faoliyati,  islohotchilik  yondashuvi  va  o‘ziga  xos  tafsir metodologiyasi  orqali  arab  dunyosida  muhim  o‘ringa  ega  bo‘lgan.  Maqolada shuningdek, uning ta’lim olgan ustozlari, yetishtirgan shogirdlari va ilmiy xizmatlari yoritiladi.