DARSLARDA TARIXIY OBIDALARNI O'RGANISHNING PEDAGAGIK AHAMIYATI - Qurvonboyeva Diyora (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Tarixiy  obidalarni  o‘rganish  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning tarixiy  tafakkurini  shakllantirishda,  ularning  milliy  ongini  mustahkamlashda  va madaniy merosga hurmatni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Tarixiy yodgorliklar, qadimiy inshootlar, arxeologik topilmalar va boshqa tarixiy obidalar o‘quvchilarga o‘z xalqining boy tarixiy merosini anglashga yordam beradi. Bu jarayon nafaqat tarixiy bilimlarni chuqurlashtiradi, balki o‘quvchilarning milliy qadriyatlar va urf-odatlarga bo‘lgan  hurmatini  oshiradi,  ularni  millatiga  sodiq,  vatanparvar  shaxslar  sifatida tarbiyalaydi.