TASVIRIY SAN'ATNING BOLALAR PSIXOLOGIYASIGA IJOBIY TA'SIRI - Qurvonboyeva Diyora (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tasviriy  san’atning  bolalar  psixologik rivojlanishiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Jumladan, san’at vositasi orqali bolaning emotsional holati, ijodiy tafakkuri, estetik didi, ijtimoiylashuvi va o‘zini ifoda etish qobiliyatlari qanday rivojlanishi haqida ilmiy-nazariy hamda amaliy misollar orqali yoritiladi. Shuningdek, san’at terapiyasi usullari, ularning amaliyoti va maktabgacha ta’lim tizimidagi o‘rni haqida fikrlar bildiriladi.