ONA TILI TA’LIMIDA METODLARDAN SAMARALI FOYDALANISH - G‘ulomova Shahzoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  O‘quvchilar  nutqini  rivojlantirishda  ona  tili  darslarining  o‘rni katta. Ularning so‘z boyligini oshirish, erkin va ravon fikrlarini bayon qilishlari, yangi mavzuga  diqqatlarini  tortish  uchun  darslarni  qiziqarli  va  samarali  tashkillashtirish  lozim. Quyida ona tili darslarida qo‘llash uchun bir qancha metodlar tavsiya qilganmiz.