XROMOTOGRAFIYA - Sodiqova Gulsanam; Abdiqulov Nozimjon; Mirzayev Xusanboy; Saidobbozov Saidmansur (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  xromatografiya  usulining  asosiy  nazariy tamoyillari, tibbiyot sohasidagi keng qo‘llanilishi, zamonaviy diagnostik va analitik laboratoriya  amaliyotlari  haqida  batafsil  ma’lumotlar  beriladi.  Maqolada xromatografiyaning  tibbiy  diagnostika,  toksikologiya,  farmatsevtika  va  biologik namunalarda qo‘llanishi yoritilib, har bir kalit so‘z tibbiyot bilan bog‘liq holda chuqur tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqola  davomida  tibbiyotga  oid  rasm  va  grafiklar o‘rnatilishi rejalashtirilgan.