“TARIXI TABARIY” XUROSON TARIXI BO‘YICHA MUHIM MANBA - Solijonov Jasurbek Bahromjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Abu Ja’far Muhammad ibn Jarir at-Tabariyning “Tarix  ar-Rusul  val-Muluk”  asarining  Movarounnahr,  xususan  Farg‘ona  vodiysi tarixini yoritishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ayniqsa, hijriy 94-yilda Qutayba ibn Muslim tomonidan amalga oshirilgan Shosh va Farg‘ona yurishlari, ularning ijtimoiy-siyosiy hamda madaniy oqibatlari muhim tarixiy faktlar asosida yoritilgan.