“BOBURNOMA” ASARIDA QO’LLANILGAN GIDRONIMLAR. SUV HAVZA VA SUV INSHOOTI NOMLARI HAMDA ULARNING ETIMOLOGIYASI - Doniyorova Rahima Azim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Zahiriddin  Muhammad  Boburning  noyob memuar  asari  bo‘lgan  “Boburnoma”da  keltirilgan  gidronim  ifodalovchi  geografik nomlar,  ularning  turlari,  o‘sha  davrda  qo‘llanilgan  shakllari,  kelib  chiqish  tarixi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan.