MALAKA OSHIRISH JARAYONIDA UMUMIY O'RTA TA'LIM MAKTAB RAHBARLARINING MAFKURAVIY KOMPTENTLIGINI SHAKLLANTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Mamatqulova Sojida G'opporjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari rahbarlarining mafkuraviy  kompetentligini  shakllantirish  jarayoni  tahlil  qilinadi.  Malaka  oshirish tizimi doirasida amalga oshirilayotgan amaliy va nazariy yondashuvlar ko‘rib chiqilib, ularning samaradorlik darajasi tahlil etiladi. Shuningdek, treninglar asosida erishilgan natijalar asosida rahbarlarning mafkuraviy bilimlari va tahliliy salohiyatidagi ijobiy o‘zgarishlar  ko‘rsatilgan.  Maqolada  mafkuraviy  kompetentlikni  shakllantirishga xizmat  qiluvchi  samarali  mexanizmlar  va  takomillashtirish  yo‘nalishlari  asoslab berilgan.