SHAXS KAMOLOTI VA PSIXIK HOLATLARNING RIVOJLANISH JARAYONLARI: PSIXOLOGIK NAZARIYALAR TAHLILI - Donayev Bahodir Tuychi o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inson  shaxsining  rivojlanishi  va  kamolot bosqichlari  haqidagi  ilmiy-nazariy  qarashlar  yoritilgan.  Jahon  va  sobiq  sho‘ro psixologiya  fanida  shaxs  shakllanishi,  rivojlanishi,  psixik  holatlarning  o‘ziga  xos xususiyatlari turli olimlar asarlari asosida tahlil qilinadi. L.S.Vigotskiy, L.I.Bojovich, E.Shpranger,  A.Maslou  kabi  psixologlarning  shaxs  rivojlanish  bosqichlari  va motivatsion yondashuvlari ko‘rib chiqilgan.