GLOBALLASHUV SHAROITIDA HUDUDLARNING INVESTITSIYA MUHITINI YAXSHILASH CHORA-TADBIRLARI - Abdushaxidova Nilufar Obid qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv jarayonining hududlararo iqtisodiy raqobatga  ta’siri  hamda  hududlarning  investitsiya  muhitini  yaxshilash  zarurati yoritilgan.  Investitsiya  muhitining  tarkibiy  qismlari,  O‘zbekistonda  bu  boradagi islohotlar,  mavjud  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  tahlil  qilingan. Shuningdek, investitsiyalarni jalb etish bo‘yicha hududiy darajadagi strategik chora-tadbirlar  ishlab  chiqish,  infratuzilmani  modernizatsiya  qilish,  raqamli  boshqaruv tizimini kengaytirish kabi amaliy tavsiyalar ilgari surilgan. Maqolada ilgari surilgan takliflar  O‘zbekiston  hududlarining  investitsiya  jozibadorligini  oshirishda  muhim ahamiyat kasb etadi.