LINUX OPERATSION TIZIMINI VIRTUAL MASHINAGA O‘RNATISH: BOSQICHMA-BOSQICH ILMIY QO‘LLANMA. - UMAROV BEKZOD AZIZOVICH; MAMATOVA SARVINOZ MAHMUDJON QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  virtualizatsiya  texnologiyasi  va  uning  operatsion  tizimlar, xususan, Linux tizimlarini o‘rganishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Virtual mashinalar orqali  Linux  distributivlarini  o‘rnatish,  tajriba  o‘tkazish,  tizim  konfiguratsiyasini sozlash  va  testlash  imkoniyatlari  yoritilgan.  Ushbu  tadqiqotda  VirtualBox  dasturi yordamida  Ubuntu  distributivining  virtual  muhitga  bosqichma-bosqich  o‘rnatilishi amaliy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bu yondashuvning ta’lim, ilmiy tadqiqot va dasturiy testlashdagi afzalliklari haqida ham fikr yuritilgan.