TERMODINAMIKA VA STATISTIK FIZIKA MODDANING FIZIK XOSSALARINI O’RGANISH - Alijonova Mavluda Xayrullo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Termodinamika  va  statistik  fizika  moddaning  fizik  xossalarini o'rganishda  muhim  ahamiyat  kasb  etib,  materiyaning  issiqlik  harakat  formasini o'rganadi. Ularning asosiy mazmuni issiqlik muvozanat holatda bo'lgan ko‘p sondagi zarralardan  tashkil  topgan  makroskopik  sistemada  issiqlik  harakat  qonuniyatlari  va unda  o'tayotgan  jarayonlarni,  eng  avvalo  termodinamik  metod,  so‘ng  esa  statistik metod yordamida o’rganishdan iborat.