14–15 YOSHLI YENGIL ATLETIKA SPORTCHILARİNİNG TEXNIK VA TAKTIK MASHQLAR ORQALI KUCH SIFATINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Mardanov Husan Nodir O‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  14–15  yoshli  yengil  atletika  bilan shug‘ullanuvchi sportchilarning kuch sifatlarini (maksimal kuch, kuch tezligi, kuch endurance) rivojlantirishda texnik va taktik mashqlarning o‘rni hamda samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida “Ko‘p bosqichli stansiya” metodologiyasi asosida maxsus mashqlar to‘plami ishlab chiqilib, 30 nafar sportchi (15 nafar eksperimental guruh,  15  nafar  nazorat  guruhi)  ustida  12  haftalik  eksperimental  dastur  sinovdan o‘tkazildi. Eksperimental guruhda maksimal kuch +24,3 %, kuch endurance +35 %, 30 m tez yugurish vaqti esa –1,2 s ga yaxshilangan. Nazorat guruhida esa mos ravishda +7,1 % va +12 % o‘sish, –0,4 s vaqt kamayishi kuzatildi.