HUDUDLARDA GASTRONOMIK TURIZMNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASI - Abduvaliyev Abdurahim Salim o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada hududlarda gastronomik turizmni rivojlantirishning strategik asoslari,  mavjud  imkoniyatlar  va  resurslardan  foydalanish  yo‘llari,  shuningdek,  bu sohani diversifikatsiya qilish orqali hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar bayon etilgan. Xususan, O‘zbekistonning turli hududlarida mavjud bo‘lgan  gastronomik  meros,  milliy  taomlar  va  ularni  turizm  mahsuliga  aylantirish imkoniyatlari tahlil qilingan.