BOLALARNI ZOʻRAVONLIKNING BARCHA TURLARIDAN HIMOYA QILISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Akbarov Axrorbek Iminjonovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Bolalarga  nisbatan  zoʻravonlik yoki  shafqatsizlik  bu  bola yoki bolalar  guruhiga ota-ona  yoki  tarbiyachi  tomonidan,  jinsiy  va/yoki  ruhiy zoʻravonlik qilinishi yoki, umuman, beparvolikdir. Bolalarga nisbatan zoʻravonlik ota-ona  yoki  tarbiyachining  bolaga  haqiqiy  yoki  potensial  zarar  yetkazishiga  olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni oʻz ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt oʻtkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoalar joylarida sodir boʻladi.