ONA TILINI O‘QITISH JARAYONIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLILIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI. - Rasulova Moxinur Hotamjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida  ona  tilini  o‘qitish  orqali  ularning  kasbiy  kompetentliligini  rivojlantirish masalasi  yoritiladi.  O‘qituvchilarning  til  kompetensiyasi,  metodik  salohiyati, kommunikativ  va  lingvodidaktik  bilimlari  ona  tili  darslari  orqali  shakllanishi mumkinligi asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada kasbiy tayyorgarlikni oshirishda zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar,  innovatsion  metodlar  va  interfaol mashg‘ulotlarning roli ochib beriladi.