"O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING “MANFAATLAR TO‘QNASHUVI TO‘G‘RISIDA”GI QONUNI. 2024-YIL 5-IYUN KUNI PREZIDENT TOMONIDAN IMZOLANGAN VA O‘RQ 931-SON BILAN RASMIYLASHTIRILGAN.” - M.Muxoraliyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi  kunda  manfaatlar  to‘qnashuvi  va  korrupsiya  davlat  boshqaruvi  va iqtisodiy rivojlanishga jiddiy to‘sqinlik qilayotgan dolzarb muammolar sifatida e’tirof etilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2024-yil 5-iyun kuni imzolagan “Manfaatlar  to‘qnashuvi  to‘g‘risida”gi  qonuni  ushbu  muammoni  hal  qilishga qaratilgan muhim qadam bo‘ldi.