IJTIMOIY REKLAMA RIVOJLANISHINING ASOSIY YО‘NALISHLARI. - Norqulov Shahzod Shuhrat o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Dunyo  amaliyotida  ijtimoiy  reklamalarni  ishlab  chiqarish  va tarqatish  tekin,  xayriya  yо‘nalishlarida  amalga  oshiriladi  va  faqat  ma’lum  bir qismigina  davlat  tomonidan  mablag‘  bilan  ta’minlanadi.  Ijtimoiy  reklamalarda kо‘tarib chiqiladigan ijtimoiy masalalarning kо‘pchiligi qariyb yarim asrlik tarixga ega  bо‘lib,  jumladan  giyohvandlik,  alkogolizm,  bolalar  muammolari,  kam ta’minlanganlarning oliy ma’lumot olishga qaratilgan, nafaqa masalalari, olov bilan ehtiyotsizlik asosida munosabatda bо‘lish natijasidagi о‘rmon yong‘inlariga qarshi kurash, umumilliy miqyosda aholini rо‘yxatdan о‘tkazish, ayrim oilalarda bolalarga nisbatan zо‘ravonlik va boshqa ijtimoiy muammolar kо‘tarib chiqiladi.