TIBBIY SUG’URTA FONDLARINING OCHIQLIGI VA MOLIYAVIY SHAFFOFLIGINI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - Patalov Jahongir Jumabayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  O‘zbekistonda  tibbiy  sug‘urta  fondlarining moliyaviy  shaffofligi  va  ochiqligini  taʼminlash  mexanizmlarini  tahlil  qiladi. Tadqiqotda  xalqaro  tajribalar  (Germaniya,  Janubiy  Koreya,  Shvetsiya)  va  mahalliy amaliyot  qiyosiy  tahlili  asosida  raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish,  mustaqil  audit tizimlari  va  fuqarolik  nazoratini  kuchaytirish  bo‘yicha  takliflar  ishlab  chiqilgan. Asosiy natijalar shuni ko‘rsatadiki, elektron monitoring tizimlari va qonuniy islohotlar orqali  tibbiy  sug‘urta  tizimining  ishonchliligi  va  samaradorligini  sezilarli  darajada oshirish mumkin.