TALABALARGA ISPAN TILINI O`QITISHDA INTERFAOL METODLARIDAN FOYDALANISH AFZALLIKLARI - Tashniyozova Shoira Xolmuradovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.    Mazkur  maqolada  ispan  tilini  o‘qitish  jarayonida  interfaol metodlardan foydalanishning didaktik, psixologik va amaliy afzalliklari tahlil etiladi. Zamonaviy  ta’limda  kommunikativ  yondashuv,  CLT  (Communicative  Language Teaching), task-based learning, “rol o‘ynash” metodikasi kabi interfaol vositalar orqali talabalar  til  kompetensiyasini  shakllantirish  mexanizmlari  yoritiladi.  Shuningdek, interfaol metodlar yordamida ijtimoiylik, til muhitiga moslashish va madaniyatlararo muloqot qobiliyatining rivojlanishiga ta’siri asosli misollar bilan ochib beriladi.