G‘AFUR G‘ULOM IJODIDA BOLALIKNING BADIIY TALQINI - Rahmatov Dilshod Isroil o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  adabiyotining  atoqli  namoyandasi G‘afur G‘ulom ijodida bolalik davrining badiiy talqini tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor yozuvchining “Shum bola” asariga qaratilib, unda tasvirlangan ijtimoiy muhit, bola psixologiyasi,  qahramonning  ichki  o‘sishi  hamda  adibning  badiiy  uslubiga  nazar tashlanadi.  Maqolada  G‘ulomning  bolalik  timsoli  orqali  bergan  axloqiy,  estetik  va tarbiyaviy g‘oyalari ochib beriladi.