AMERIKA ADABIYOTIDA BOLALIKNING BADIIY TALQINI: MARK TVEN IJODI MISOLIDA - Rahmatov Dilshod Isroil o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Amerika  adabiyotining  buyuk  namoyandasi Mark  Tven  ijodida  bolalik  mavzusining  badiiy  talqini  o‘rganiladi.  Asosan,  “Tom Soyyerning  sarguzashtlari”  va  “Hakkleberri  Finnning  yovvoyi  sarguzashtlari”  kabi mashhur  asarlar  misolida,  bolaning  psixologik  holati,  ijtimoiy  muhit  va  tarbiya muammolari badiiy tarzda qanday ifodalanganligi tahlil qilinadi. Maqolada Mark Tven asarlarida  bolalikning  erkinlik,  jasorat,  qiyinchiliklarga  qarshi  kurash  va  o‘zligini izlash kabi aspektlari o‘ziga xos badiiy vositalar orqali namoyon bo‘lgani ko‘rsatiladi. Tadqiqot  natijalari  Amerika  bolalik  haqidagi  an’anaviy  tushunchalarining  adabiy san’atda  yangicha  talqin  etilishiga  yordam  berishi  va  bolalik  mavzusining  global adabiy kontekstda ahamiyatini yoritishga xizmat qilishi ta’kidlanadi.