NASOS STANSIYASIDA ZAXIRA SUVINI АVTOMАTIK ROSTLАSH TIZIMINING MODELLАSHTIRISH - Irgashev Umidjon Abdufattoh o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  nasos  stansiyalarida  zahira  suvni  avtomatik ravishda  boshqarish  tizimi  ishlab  chiqildi.  Tizim  suv  sathi,  harorat  va  vibratsiya sensorlari  yordamida  real  vaqtda  ma’lumotlarni  yig‘adi  va  ularni  dasturlashtirilgan mantiqiy boshqaruvchi (PLC) orqali boshqaradi. Modellashtirish MATLAB muhitida amalga  oshirildi  va  tizimning  samaradorligi  tahlil  qilindi.  Olingan  natijalar avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimining ishonchliligi va samaradorligini tasdiqladi. Ushbu yechim suv zahiralarini barqaror saqlash, favqulodda holatlarning oldini olish va energiya tejamkorligini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.