TA’LIM MUASSASALARIDA IQTIDORLI BOLALARNI ANIQLASH VA TARBIYALASHNING PEDAGOGIK MEHANIZMLARI (JISMONIY TARBIYA VA SPORT MISOLIDA) - Ilyosboyev Sirojiddin Baxtiyor oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Iqtidorli o‘quvchilar bilan ishlash orqali ta’lim muassasalari o‘z oldiga qo‘ygan vazifalarni, ya’ni yoshlarni mustaqil fikrlash, bo‘sh vaqtlarini tashkil etish, ularning birorta kasb-hunar egallashi uchun poydevor yaratish, iqtidorli, ijodkor o‘quvchilarni rag‘batlantirish  ishlarini  mahalla hamkorligida  amalga oshirish orqali iqtidorli o‘quvchilar safini kengaytirishga erishadi.