BOLALAR NUTQIY RIVOJLANISHINING LINGVISTIK BOSQICHLARI - Ochilova Mohichehra Tolib qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  tadqiqotda  bolalarning    nutqiy  rivojlanish  jarayonida    o‘tadigan  asosiy    lingvistik  bosqichlari  yoritilgan.  Har  bir  bosqichda    bola  tilining  fonetik,leksik,    Grammatik    va  pragmatik  jihatdan    shakllanishi    tahlil  qilinadi. Shuningdek,  nutqiy rivojlanishga ijtimoiy va psixologik omillarning  ta’siri ham ko’rib chiqiladi.