BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONA TILI TA’LIMINING O‘RNI VA VAZIFALARI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Boshlang‘ich ta’lim bosqichi o‘quvchilarning ona tilidagi bilim va ko‘nikmalarini shakllantirishda  asosiy  poydevor hisoblanadi. Hozirgi kunda  boshlang‘ich  sinflarda ona  tili  darslarini  zamonaviy  yondashuvlar  asosida  tashkil  etish  zarurati  dolzarb muammo sifatida e’tirof etilmoqda. Tadqiqotda pedagogik tahlil, kuzatish, taqqoslash va  amaliy  dars  jarayonlarini  tahlil  qilish  metodlaridan  foydalanildi.  Shuningdek, ta’limiy  kompetensiyalarga  asoslangan  yondashuv  asos  qilib  olindi.  O‘rganishlar natijasida aniqlanishicha, ona tili darslarida mantiqiy fikrlash, og‘zaki va yozma nutqni rivojlantirish, savodxonlikni shakllantirish orqali o‘quvchilarning umumiy tafakkuri kengayadi.