UMUMIY OʻRTA TAʼLIM MAKTABLARIDA "YORUGʻLIK HODISALARI" BOʻLIMINI ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA OʻQITISHNING MAZMUNI. - Madina Suvonova Qahramonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  umumiy  oʻrta  taʼlim  maktablarining  fizika fanidan “Yorugʻlik hodisalari” boʻlimini zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida oʻqitishning  mazmuni,  samaradorligi  va  metodik  yondashuvlari  yoritilgan.  Ta’lim jarayonida  interaktiv  usullar,  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  (AKT)  va STEM  yondashuvlaridan  foydalanish  orqali  oʻquvchilarda  fizika  faniga  nisbatan qiziqishni  oshirish, mavzularni  chuqurroq  anglash  hamda  real  hayot bilan  bogʻlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida mavjud metodlar tahlil qilinib, amaliy natijalar asosida yangi takliflar ishlab chiqilgan.