"SON "SO‘Z TUKUMI - Aliqulova Ra'no Otajon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  “Son”  so‘z  tukumi  o‘zbek  tilida  keng  tarqalgan  va  ko‘plab ma’nolarga ega bo‘lgan grammatik guruh hisoblanadi. Ushbu  maqolada “son” so‘z tukumining  morfologik,  sintaktik  va  semantik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Maqola asosan sonlarning tarkibiy tuzilishi, ulardagi bog‘lovchilar, shuningdek, ularning matn tuzilishidagi  ahamiyati  hamda  adabiyotdagi  ishlatilishi  ustida  to‘xtaladi.  Natijada, “son”  so‘z  tukumi  tilshunoslik,  adabiyotshunoslik  va  pedagogika  sohasida  muhim o‘rin tutishi ta’kidlanadi.