MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA JISMONIY FAOLLIKNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Mahmudova Muyassar, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  jismoniy faollikning  psixologik  rivojlanishga  ta’siri  o‘rganiladi.  Jismoniy  mashqlar  va harakatlar bolalarning hissiy holati, ijtimoiy ko‘nikmalari va kognitiv funksiyalarini yaxshilashda  muhim  rol  o‘ynashi  ta’kidlanadi.  Maqolada  jismoniy  faollik  orqali bolalarning  psixologik  barqarorligi,  e’tibor  qobiliyati  va  ijtimoiy  moslashuvi rivojlanishi haqida so‘nggi tadqiqotlar asosida fikr yuritiladi.