O‘ZBEKISTONDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYANI QO‘LLAB- QUVVATLOVCHI AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA INFRATUZILMASINING SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Sodiqov Sarvar Sami o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  raqamli  transformatsiya jarayonlarini  muvaffaqiyatli  amalga  oshirishda  axborot-kommunikatsiya infratuzilmasining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqotda  infratuzilmaning samaradorligini  baholash  uchun  matematik  model  ishlab  chiqilgan,  algoritmik yechimlar taklif etilgan va amaliy tavsiyalar berilgan.