AMMIAK GAZINI ANIQLASHDA OPTIK SENSORLARNING ROLINING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Isaqulova Marxabo Nemat qizi; Gulmaxmadova Sabina Baxriddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ammiak gazini aniqlashda optik sensorlarning zamonaviy  yondashuvlari,  ularning  ishlash  prinsiplari,  afzalliklari  va  qo‘llanilishi ko‘rib  chiqilgan.  Optik  sensorlar  yuqori  sezgirlik,  tezkorlik  va  xavfsizlik  jihatidan an‘anaviy usullarga nisbatan ustunliklari tahlil qilingan. Maqolada ammiakning atrof-muhit va sog‘liq uchun xavfi, shuningdek, optik sensorlarning qishloq xo‘jaligi, sanoat va tibbiyot sohalaridagi ahamiyati yoritilgan.