MAKTABGACHA TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH: MUAMMOLAR, IMKONIYATLAR VA ISTIQBOLLAR - Sadullayeva Aziza Ismatullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan. Jumladan, raqamli vositalarni ta’lim-tarbiya jarayoniga joriy etishdagi muammolar, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar, shuningdek, raqamli ta’lim muhitini shakllantirishdagi imkoniyatlar va  istiqbolli  yo‘nalishlar  yoritilgan.  Maqolada  zamonaviy  axborot  texnologiyalari yordamida bolalarning ta’limga qiziqishini oshirish, muloqot va tafakkur qobiliyatini rivojlantirishga  erishish  imkoniyatlari  muhokama  qilingan.  Shu  bilan  birga, pedagoglarning  raqamli  savodxonligini  oshirish  muhimligi  va  bu  sohada  olib borilayotgan ishlar haqida ham ma’lumot berilgan.