OILADA BOLALARNI TARBIYALASHDA O‘ZBEK MILLIY URF ODATLARI VA DINIY MAROSIMLARNING AHAMIYATI - Qodirova Odinaxon Xayitboy qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada    oilada  bola  tarbiyasini  amalga  oshirish xususiyatlari haqida fikr yuritilgan. Bola tarbiyasining milliy  va ma'naviy negizlari hamda  bolalarni  milliy  ruhda  tarbiyalashda  milliy  qadriyatlarning  o‘rni  keng yoritilgan.  O‘‘zbek  milliy  urf-odatlari  va  diniy  marosimlarning  oilaviy  tarbiyadagi ahamiyati yoritilgan. Milliy qadriyatlar, urf-odatlar va islomiy marosimlar bolalarning axloqiy, ma’naviy va ijtimoiy jihatdan shakllanishida muhim rol o‘ynashi ta’kidlangan. O‘zbek  oilasidagi  qadimiy  an’analar  orqali  farzandlarda  vatanparvarlik,  kattalarga hurmat, halollik va odob kabi xislatlar shakllantiriladi. Shuningdek, oilaviy muhitda diniy tarbiyaning o‘rni va uning bolalar ongiga ijobiy ta’siri tahlil qilinadi.