“AKADEMIK SUYUMA G‘ANIYEVANING ALISHER NAVOIY ASARLARIGA QO‘SHGAN HISSASI” - Mirsaidova Ozoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Mazkur  ishda  o‘zbek  adabiyotshunosligining  yirik  namoyandasi, akademik  Suyuma  G‘aniyevaning  Alisher  Navoiy  ijodini  o‘rganishdagi  ilmiy xizmatlari  yoritiladi.  Tadqiqotda  olimaning  Navoiy  asarlarining  matnlarini  ilmiy-tanqidiy  nashr  qilish,  ularni  filologik  tahlil  qilish,  shuningdek,  shoirning  ijodiy merosini keng ommaga yetkazish borasidagi hissasi tahlil etiladi. Suyuma G‘aniyeva tomonidan yozilgan monografiyalar, maqolalar hamda Navoiy devonlariga yozilgan izohlar  orqali  uning  Navoiyshunoslikka  qo‘shgan  hissasi  ochib  beriladi.  Ishda shuningdek,  olimaning  klassik  adabiyot  maktabini  shakllantirishdagi  o‘rni  hamda uning  ilmiy  merosining  bugungi  adabiyotshunoslikdagi  ahamiyati  xususida  fikr yuritiladi.