VOYAGA YETMAGANLARNING XULQ-ATVORI PROFILAKTIKASI - Sarboyeva Mufarrax Nurmatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Deviant  xulq-atvor  turlariga  kiruvchi  ichkilikbozlik, giyohvandlik,  o'z-o'zini  o'ldirish  bilan  bog'liq  ijtimoiy  illatlarning  har  biri  yuzaga kelishi  va  ijtimoiy  oqibatlariga  ko'ra  mohiyatan  turli  jihatlarga  ega.  Deviant  hulq-atvorning eng yaxshi profilaktikasi - bu tarbiyaning vositalari, shakllari va usullarini aniq belgilab olgan holda voyaga yetmaganlar ongiga maqsadga qaratilgan tashkiliy ta‘sir  ko‘rsatishdir.  Huquqiy  tarbiyani  oldini  olish  imkoniyatlari  tiyishning  boshqa vositalariga  qaraganda  ancha  samaraliroqdir. Chunki  huquqiy  profilaktika  choralari odatda, birmuncha kechikadi va qilmish sodir etilgandan keyin amal qila boshlaydi.