MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - XASHIMOVA KAMOLA MADIYARBEKOVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada uyali aloqa vositalarida mavjud bo‘lgan qiziqarli o‘yinlarning maktabgacha yoshdagi bolalar tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Bolaning mantiqiy  fikrlash,  muammoli  vaziyatni  hal  qilish,  xotira  va  diqqat  kabi  psixik jarayonlarini  rag‘batlantirishda  interaktiv  o‘yinlarning  ijobiy  ta’siri  ko‘rsatilgan. Shuningdek, ko‘z shifokorlari (oftalmologlar) tomonidan berilgan fiziologik tavsiyalar asosida,  mobil  qurilmalardan  foydalanishda  sog‘liqni  saqlash  jihatlari  ham  hisobga olingan.  Maqolada  ota-onalar  va  pedagoglarning  nazorati  ostida  axborot-kommunikatsiya vositalaridan maqsadli foydalanish bolaning aqliy va vizual rivojiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ta’kidlangan.