BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING AQLIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA MENTAL ARIFMETIKANING O'RNI - Ashurova Sojida Abduamad qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bolalarning  erkin  fikrlash  jarayonida  mental arifmetikaning  qay  darajada  muhim  ahamiyat  kasb  etishi  va  bu  sohaning  jahon miqyosida  jadallik  bilan  rivojlanyotganligi  haqida  fikr  yuritiladi  hamda  mental arifmetika bolalarning noyob qobiliyatlarini yuzaga chiqarishda asosiy omil ekanligi ta'kidlanadi.