HUDUDLARDA HARAKATLANISH UCHUN HAVFLI YO'L BO'LAKLARINI ANIQLASH VA TAVSIYALAR ISHLAB CHIQISH - Mirzayev Abduxannon Abdumannonovich,; Olimjonov Xikmatilla Raxmatilla oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  yo‘l  harakati  xavfsizligiga  tahdid  soluvchi  omillardan  biri bo‘lgan harakatlanish uchun xavfli yo‘l uchastkalarini aniqlash va ularni bartaraf etish masalalari  keng  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  xavfli  yo‘l  bo‘laklarini  aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy usullar – statistik tahlil, geoinformatsion tizimlar (GIS), sun’iy intellekt algoritmlari, video monitoring tizimlari va jamoatchilik fikrini hisobga olish yondashuvlari  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  aniqlangan  muammolar  asosida  yo‘l infratuzilmasini  takomillashtirish,  axborot  texnologiyalarini  joriy  etish,  huquqiy mexanizmlarni mustahkamlash va fuqarolik jamiyati ishtirokini kuchaytirish bo‘yicha aniq tavsiyalar ishlab chiqildi. Maqola yo‘l harakati xavfsizligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy yechimlar ishlab chiqishda foydali metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.