SHAHAR KO‘CHALARIDA YTH KO‘P SODIR BO‘LADIGAN ZONALARNI ANIQLASH VA BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Mirzayev Abduxannon Abdumannonovich; Olimjonov Xikmatilla Raxmatilla oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  shahar  ko‘chalarida  yo‘l-transport  hodisalari  (YTH)  ko‘p sodir bo‘ladigan xavfli zonalarni aniqlashning ilmiy-amaliy asoslari, ularni tahlil qilish usullari va bartaraf etish choralari yoritilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasi IIV Yo‘l  harakati  xavfsizligi  bo‘limining  statistik  ma’lumotlari  asosida  Toshkent, Samarqand  va  Andijon  shaharlari  kesimida  YTHlar  ko‘p  sodir  bo‘ladigan  nuqtalar aniqlangan. Shuningdek, geoinformatsion tizimlar, raqamli monitoring vositalari va mahalliy qonun hujjatlari asosida xavfli yo‘l segmentlarini kamaytirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola urbanizatsiya sharoitida transport xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan kompleks yondashuvni taklif qiladi.